Wysłany: 18-11-2006, 12:08 Diablo 2 Lord Of Destruction
Gra wydana jakoś w połowie roku 2000, dodatek rok puźniej. Juz na tamte czase grafika nie powalała, a ludzie grajaw to do dzisiaj. Dlaczego tak jest? Dlaczego ta gra tak wciąga. Na jednym graczu można sobie pograć miesiac dwa, ale potem to juz sie nudzi. Fabuły zero. 90% misji zaczyna się od słów "zabij" pomijając juz fakt, że jedyną rzecz jakamożna robic poza misjami to zabijać potworki. Diablo 2 jak i reszta gier Blizzarda majarozbudowany tryb mulitplayer. Gra siena serwerach znawych battle.netem (każda gra blizzarda używa tych serwerów). Gra w sieci w Diablo to cos wspaniałemgo... tyle lat po premierze gra w to coraz wiecej osób. Naprawde wciąga, no i jak ktoś potrafi to mozńa na tym nawet zarobić bo przedmioty z Diablo sprzedawane są na Allegro. Istneiją nawet sklepy internetowe z przedmiotami do Diablo. Gra na battle.necie jest wspaniała. Znacie? Graliście? Co o tym sądzicie?
Przeszedlem cale Diablo 2 bez dodatku.. potem juz w lod nie chcialo mi sie grac... ;p gra jest zajebista... fajnie sie gra, duzo firm probowalo podrobic gre czy wydac jakies nowsze z lepsza grafika.. nic nie wychodzi.. Ale jest jedna gra ktora jest polaczeniem zajebistej grafiki i fabuly.. Gothic:D
Diablo 2 to jest to ! Mi tam osobiście największą frajdę sprawiało granie w diablo z kumplami w kafejce (stare czasy podstawówki) . Singleplayer jak wspomniał Archon jest nudny i szybko się nudzi , ale granie przez sieć to jest cudo , szczególnie dla takiego kogoś jak ja ,którego nigdy nie ciągnęło do takich gier jak cs-y , quaki czy inne COD-y . chociaż w te ostanie czasem próbowałem. Również jak Wy czekam na d3 , o komputer raczej jestem spokojny, mam identyczną maszynę jak Ty Kowal , z tą różnicą , że już mam 4GB Ramu . (Dodatkowo uspokaja mnie wypowiedź Archona )
_________________ 'Internet jest dobry' - Szip 31.07.2010, Kostrzyn nad Odrą
największą frajdę sprawiało granie w diablo z kumplami w kafejce (stare czasy podstawówki)
Szczerze mówiac moja historia wygląda podobnie. Teraz jak patrze w przeszłość to wydaje mi się to śmieszne no, ale cóż... takie czasy były - mało kto internet miał a jeśli już to zwykły modem w którym opłata liczona była na czas.
Widzę, że temat się ożywił po zapowiedzi przez "zamieć" Diablo 3.
Taka małą ciekawostka jeszcze na koniec posta. Po konferencji Blizzarda (jakoś w lipcu br) ta jakże stara gra, Diablo 2 + LoD na liście najlepiej sprzedających się gier w Empiku była na 6 miejscu czy nawet wyżej. Czyż to nie powód, żeby twierdzić, że gra Diablo to już klasyka?
WoW jakiś czas temu osiągnął 10 milionów graczy. Liczą się oczywiście Ci, którzy kupii oryginalną gre a nie grają na prywatnych serwerach, których to też jest masa. Zastanawia mnie iel graczy ma obecnie D2, albo inaczej... ile sprzedanych kompletów D2 + LOD ma Blizzard.
Po chyba 7 latach gry w Diablo II przyznaje się bez bicia, że zapał już do tego tytułu lekko straciłem ;] A ostatnio przeszedłem w Styczniu, ot tak żeby Nekromantę rozruszać.
_________________ Mięso też byś chciał? Żryj włosy z penisa!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum