FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy
Rejestracja | Zaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Call of Duty
Autor Wiadomość
Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Znaków: 928725
Znaków/post: 269
Wysłany: 21-11-2009, 2:09    Call of Duty

Temat założyłem o całej serii CoD, bo nie ma się co rozdrabniać. Ale ustosunkowac chciałem się do jednej części.

Call of Duty: Modern Warfare 2 - bezapelacyjnie najlepszy FPS w jakiego w życiu grałem. Jedyna gra, która może z nim konkurować to... Call of Duty: Modern Warfare. Obie mają tylko jedną wadę, jeśli o single player chodzi - są strasznie krótkie. MW2 przeszedłem dokładnie w 6h na poziomie Hard. Ale cała reszta... ten rozmach, kapitalne misje, niespotykany stopień zróżnicowania zadań do wykonania i lokacji, epickie interaktywne wstawki niczym z hollywoodzkich filmów i w końcu ta przepiękna muzyka z motywem przewodnim Hansa Zimmera. Cud miód i tona orzeszków. MW2 w porównaniu do poprzednika ma jeszcze tryb spec ops, który znacznie wydłuża zabawę, aż żałuje że nie mam z kim zagrać w trybie kooperacji. No i już w ogóle nie wyobrażam sobie jak musi prezentować się multiplayer, mimo braku serwerów dedykowanych i zbyt dużej moim zdaniem liczby killstreaków.

No i mimo świetnej grafiki gra chodzi w 100% płynnie nawet na starszych kompach. Na moim w rozdzielczości 1440x900 przy wysokich detalach nie było żadnych cięć czy spadków fps, a komp ma ponad dwa lata. Podrasowanie silnika z Modern Warfare to był strzał w dziesiątkę, bo gra i tak wygląda wspaniale, a więcej graczy może w nią zagrać.

Pit 
Okazjonalny słuchacz
BadBoy

Znaków: 71273
Znaków/post: 659
Wysłany: 21-11-2009, 5:50    

Mikez nie dziwię się,że po przejściu tej gry musiałeś stworzyć temat o CoD i podzielić się wrażeniami :P Gra jest naprawdę świetna.Ja jak na razie nie miałem okazji dłużej pograć odpaliłem tylko na chwilę by zobaczyć jak to wygląda,ponieważ w wolnych chwilach gram w coś innego (Dragon Age-polecam :) ).Ale o grze słyszałem już wiele dobrego,a przechodząc MW (Cod4),wiem już czego się mogę spodziewać.Kampania rzeczywiście jest krótka,ale jak twierdzą sami twórcy lepiej zrobić krótszą grę maksymalnie miodną,która przykładowo przez te 6h dostarczy nam niesamowitych wrażeń,niż przeciągać ją na siłę.Nudy w MW2 nie uświadczymy.Z resztą podobnie było w przypadku MW (przynajmniej ja się nie nudziłem) Nie wiem,która z tych części jest lepsza,ale z tego co mi mówią znajomi to MW2.

Muszę też wspomnieć o Call of Duty: World at War,która również jest świetną grą.Kampania mi się bardzo podobała.No i tryb Nazi Zombies :D Granie w multi to jest bajka,spędziłem przy tym z kumplami długie godziny.Jeśli jest coś lepszego od strzelania do zombiaków,to jest to strzelanie do zombie nazistów :mrgreen:

Odpowiedz do tematu