FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy
Rejestracja | Zaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Blog
Autor Wiadomość
Archon 
Administrator

Znaków: 565623
Znaków/post: 326
Wysłany: 19-05-2007, 11:28    Blog

W dzisiejszych czasach już chyba prawie każdy Internauta posiada swojego bloga. Ja też juzod dłużeszgo czasu prowadzę taki na stałę. Możecie go zobaczyć pod adresem: http://blog.archons.info .

Instalujecie jakieś swoje skrypty blogowe czy korzystacie z serwisów blogowych. Jakich? Podajcie adresy wasszych blogów.

lukep 
Wierny słuchacz

Znaków: 133292
Znaków/post: 334
Wysłany: 20-05-2007, 9:48    

[/quote]
Cytat:
W dzisiejszych czasach już chyba prawie każdy Internauta posiada swojego bloga

a właśnie, że nie :P ;) po co mi ?? :lol:

Filipo11 
Wierny słuchacz

Znaków: 83796
Znaków/post: 201
Wysłany: 20-05-2007, 2:11    

Ja kiedyś miałem, ale zamknąłem go po paru dniach :P Mam inne rzeczy do roboty, niż zajmowanie się blogiem.

~Marta 
VIP

Znaków: 702655
Znaków/post: 197
Wysłany: 20-05-2007, 4:21    

Eee, ja tez nie mam, nie miałam i raczej mieć nie będę bloga. Ja nawet normalnego pamiętnika nie potrafiłam prowadzić. Nigdy dłużej niż tydzień ;p

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Znaków: 928725
Znaków/post: 269
Wysłany: 20-05-2007, 6:22    

~Mart napisał/a:
Eee, ja tez nie mam, nie miałam i raczej mieć nie będę bloga.

To podobnie jak ja ;) Jakoś nigdy nie zainteresowało mnie ani prowadzenie bloga, ani czytanie takowych. Zresztą kiedy ja bym to robił, skoro bez reszty oddałem się prowadzeniu najpierw PapaRoach.xt.pl, a od pewnego czasu PapaRoach.pl :mrgreen:

thmc
Sympatyk

Znaków: 73269
Znaków/post: 359
Wysłany: 20-05-2007, 8:17    

pewnie byś w pesa grał :p

http://www.fotosik.pl/pok...b825b9ab45.html

Archon 
Administrator

Wysłany: 21-05-2007, 3:22    

No nie gadajcie. Nikt nie prowadzi bloga? :lol:

~Marta 
VIP

Znaków: 702655
Znaków/post: 197
Wysłany: 21-05-2007, 4:08    

nie-e? ;p

Filipo11 
Wierny słuchacz

Znaków: 83796
Znaków/post: 201
Wysłany: 21-05-2007, 4:18    

Blogi to mi się kojarzą z małymi dziewczynkami, które nie wiedzą, jak zagospodarować wolny czas ;]

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Znaków: 768666
Znaków/post: 377
Wysłany: 21-05-2007, 4:35    

Ja prowadzę... i zastanawiam się jak na niego kiedyś trafiłeś. :P mateusz.jogger.pl

BTW Nie lubię używać słowa 'blog'... kojarzy się z blog.onet.pl i 13 latkami słuchającymi 'Scars' i Dody... :shock:

Ite_O_Magazu
Sympatyk

Znaków: 62671
Znaków/post: 340
Wysłany: 21-05-2007, 8:00    

Ja znam kilka naprawdę porządnych blogów. I mimo, że ich adresy zazwyczaj kończą się na blog.onet.pl to są naprawdę przyzwoite. Ci, którzy mnie znają wiedzą jaki mam stosunek do wszelkiego dresiarstwa, "pink girl" itp i pewno domyślają się, że tego typu wypocin raczj bym nie czytał.

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 21-05-2007, 9:18    

sin napisał/a:
Ja prowadzę... i zastanawiam się jak na niego kiedyś trafiłeś. mateusz.jogger.pl

Wow, s!n, zakładasz stronę o Drowning Pool?! I co się nie pochwaliłeś :D Będzie się z kim wymienić linkiem tudzież buttonkiem (5 zł trzy wyświetlenia, po znajomości :p) :)

No i proszę, w linkach masz Filmweb.pl, a w temacie o filmwebie się nie wpisałeś? Why?! :P

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Wysłany: 22-05-2007, 8:57    

Ite_O_Magazu napisał/a:
Ja znam kilka naprawdę porządnych blogów. I mimo, że ich adresy zazwyczaj kończą się na blog.onet.pl to są naprawdę przyzwoite. Ci, którzy mnie znają wiedzą jaki mam stosunek do wszelkiego dresiarstwa, "pink girl" itp i pewno domyślają się, że tego typu wypocin raczj bym nie czytał.

Nie dziwię się, że zazwyczaj są na onecie... w końcu najpopularniejszy serwis blogowy w Polsce... ale łatwości założenia i obsługi bloga powoduje, że jest coraz więcej takich na zerowym poziomie merytorycznym... Natomiast np na jogger.pl aby założyć bloga trzeba posiadać najpierw konto na jakimś serwerze XMPP... dla 14 letniej nastolatki (są wyjątki jak moja siostra;p) bariera nie do przejścia, bo co to jest to XMPP? I jak to założyć? Jak ktoś już poświęci te 10 min na założenie konta albo posiadał takowe już wcześniej zyskuje możliwość dodawania wpisów wprost ze swojego komunikatora. Następnie się okazuje, że za blog trzeba jednorazowo zapłacić (SMS 2,44zł) inaczej zostanie usunięty po tygodniu, tyle czasu wystarczy by się zdecydować... a w tym momencie odpada 90% tych którzy i tak nic ciekawego do blogosfery by nie wnieśli (no chyba, że rodzice mają dużo kasy). Wymagana podstawowa wiedza o HTML przy edycji WordPress'owego szablonu też może zniechęcić.

Mikez napisał/a:
Wow, s!n, zakładasz stronę o Drowning Pool?! I co się nie pochwaliłeś :D Będzie się z kim wymienić linkiem tudzież buttonkiem (5 zł trzy wyświetlenia, po znajomości :p) :)

No i proszę, w linkach masz Filmweb.pl, a w temacie o filmwebie się nie wpisałeś? Why?! :P

Tak zakładam... "premiera" ustalona na początek wakacji, ale nie wiem czy się wyrobię bo na prawdę sporo roboty przy tym jest, zresztą sam pewnie wiesz mając PapaRoach.PL :P Najbardziej potrzebuję tłumaczy... na razie tylko 2 osoby mi pomagają, może ktoś chętny? :d

A temat o Filmweb.pl jakoś przegapiłem... na pewno się jeszcze wypowiem. :P

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 22-05-2007, 9:58    

sin napisał/a:
na razie tylko 2 osoby mi pomagają, może ktoś chętny? :d

A może mi ktoś pomoże? :p

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Wysłany: 22-05-2007, 10:20    

Redakcja napisał/a:
* Nika (historia kapeli, biografie, tatuaże)
* Mangalarga (newsy, tłumaczenia piosenek i wywiadów, dział 'Fight The Sky'
* zyzio (tłumaczenia wywaidów, artykułów i znaczeń, dział 'Greg Patterson')
* Maciek (tłumaczenia wywiadów i artykułów)
* Vellma (tłumaczenia utworów, wywiadów)
* Rocket_Ronnie (tapety, zdjęcia)
* LD (pliki audio i video, top strony)
* Thmc (newsy, moderacja forum)
* gosiach (tłumaczenia wywiadów i artykułów)
* Kowal (dział 'Sprzęt', moderacja forum)
* Rabbit (moderacja forum)
* Coby 182 (udostępnienie tłumaczeń tekstów z LHT i innych materiałów)
* Pina (tłumaczenia wywiadów)
* Noiser (pliki, wywiady)
* Karaluszek, recluse, Delia, Leech, Małyy i Młodyy, gallegher, Legionista, Marta (tłumaczenia utworów)

Mało Ci?:D

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 22-05-2007, 10:22    

Cytat:
Mało Ci?:D

Przydałby się ktoś na stałe... :P

Archon 
Administrator

Wysłany: 22-05-2007, 11:14    

Nie oceniajcie blogów po tym na jakim są serwisie blogowym. Ja mam zainstalowanego własnoręcznie. Zomplog - taki holenderski skryocik. Sam nawet zrobiłem oficjalne polskei tłumaczenie.

Pamiętam jak sie przedłużałą premiera otwarcia PR.PL. Domena wykupiona 22 lutego w serwis oficjalnie ruszył w październiku. :P

Nie spamić w temacie tylko podawać adresy swoich blogów.

sin napisał/a:
i zastanawiam się jak na niego kiedyś trafiłeś. :P mateusz.jogger.pl

To było po tym jak opublikowałeś na forum skina swojego. Archiwum pliku było na twoim serwerze. Wszedłem pod adres strony na której się znajdował skin i patrze... o strona Sina. :D

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Wysłany: 23-05-2007, 1:15    

Mikez napisał/a:
Przydałby się ktoś na stałe... :P

To ja się nie dziwię, że nikogo takiego nie masz... pierwszy raz coś takiego słyszę. :P Napisz newsa na ten temat... zaraz się ktoś chętny do pomocy znajdzie. ;) Tak w ogóle to potrzebujesz kogoś od newsów? Od tłumaczeń?

Ja mówiąc, że mam do pomocy 2 osoby miałem na myśli pawke... który bądź co bądź jest 2 administratorem, a jedyne co zrobił dla dobra sprawy to poprawił ikonki do IPB (których jeszcze na oczy nie widziałem), przetłumaczył jakąś biografię (do połowy, 2 połowę przetłumaczyliśmy razem u niego, po wypiciu po kielonie za DP.PL :P), przetłumaczył kilka utworów (które owiały się tajemnicą na jego WD)... aktualnie padła mu sieciówka. Drugą osobą (pomoc tymczasowa) jest kolega odpowiedzialny za 2 przetłumaczone teksty. :)

A, pawka zasłużył się również stworzeniem na forum ankiety na temat mojej orientacji seksualnej. [uznałem to za testowanie skryptu].

Archon napisał/a:
Nie oceniajcie blogów po tym na jakim są serwisie blogowym. Ja mam zainstalowanego własnoręcznie. Zomplog - taki holenderski skryocik. Sam nawet zrobiłem oficjalne polskei tłumaczenie.

Nie oceniam blogów, tylko właśnie serwis blogowy. Gdyby blog.onet.pl był lepiej moderowany nie kojarzyłby mi się tak jak sie kojarzy, ale administratorzy mają w du... głęboko gdzieś poziom merytoryczny i dążą do jak największej cyferki tu: "Jest nas xxx blogów"...

Archon napisał/a:
Pamiętam jak sie przedłużałą premiera otwarcia PR.PL. Domena wykupiona 22 lutego w serwis oficjalnie ruszył w październiku. :P

Ja opłaciłem domenę 28 kwietnia... ale materiały zbierałem już dużo wcześniej, wniosek? Jeszcze Was przebiję. :P

Archon napisał/a:
Nie spamić w temacie tylko podawać adresy swoich blogów.

Ja podałem... reszta nie posiada. :P

Archon napisał/a:
To było po tym jak opublikowałeś na forum skina swojego. Archiwum pliku było na twoim serwerze. Wszedłem pod adres strony na której się znajdował skin i patrze... o strona Sina. :D

A na stronie nie ma nic... oprócz linka do bloga. No to jest 1:1. ;) Też mam stronę na boo.pl, mówiłem? chyba nie.

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 23-05-2007, 1:18    

sin napisał/a:
To ja się nie dziwię, że nikogo takiego nie masz... pierwszy raz coś takiego słyszę. :P Napisz newsa na ten temat... zaraz się ktoś chętny do pomocy znajdzie. ;)

A co to ja nie pisałem? A właśnie, że pisałem, nawet kilka razy, raz nawet dałem ogłoszenie nad newsami. Zgłosiły się tam z dwie, może 3 osoby kiedyś, ale po pierwszym tekście do przetłumaczenia albo zrezygnowały, albo się juz nigdy więcej nie odezwały. Obecnie czasami pomaga mi Czajna, który zgłosił się na moje ogłoszenie na... portalu języka angielskiego ;)

sin napisał/a:
Tak w ogóle to potrzebujesz kogoś od newsów? Od tłumaczeń?

Przede wszystkim od tłumaczeń. Newsów nie ma aż tak dużo więc spokojnie radzę sobie z nimi sam.

sin napisał/a:
Ja opłaciłem domenę 28 kwietnia... ale materiały zbierałem już dużo wcześniej, wniosek? Jeszcze Was przebiję. :P

Eh, nie ma to jak zacząć na aliasie i w miesiąc po starcie strony zrobić dwie kolejne wersje (bo poprzednie już po jakimś tygodniu wydawały mi się denne) :) Zapraszam do czytania: Historia PapaRoach.pl (i oglądania).

thmc
Sympatyk

Znaków: 73269
Znaków/post: 359
Wysłany: 23-05-2007, 5:14    

heheh a ja to cooooooooooooooooooo

http://www.fotosik.pl/pok...b825b9ab45.html

Odpowiedz do tematu