Jeśli ktoś nie słyszał, tudzież nie wie o co chodzi to taka krótka informacja - Banksy to artysta, który tworzy na ulicy za pomocą szablonów. Tak o, można przyrównać do bazgrania graffiti. Co ciekawe nikt nie wie kim on jest Jego tożsamość nie została jeszcze potwierdzona, nikt nigdy nie widział, jak tworzył, chociaż jego dzieła znajdują się w miejscach ruchliwych i dobrze widocznych.
wg mnie jest świetny. I cała ta tajemnicza otoczka. Szkoda że u nas nie można podziwiać na szarych ulicach sztuki. Wszędzie tylko bezsensowne dresiarskie napisy.
Pytanie tylko czy ta cała tajemnica to dobry marketing, czy rzeczywiście pragnie pozostać anonimowy? W sumie ludzie są strasznie chętni do kupowania jego dzieł. Chodzą za naprawdę wielką kasę.
Hm, nie Tworzy też w innych krajach. Tematami do których się odnosi jest oczywiście polityka czy kapitalizm. Chodziły pogłoski, że uwagaaaaa - był w Polsce! Został zaproszony do Gdańska przez organizatorów jakiegoś tam festiwalu. Od razu powiedziano, że wpadnie oczywiście anonimowo, zrobi coś gdzieś w mieście, ale na krótko. Co jest dziwne, bo kto mógł wiedzieć, że zrobi to na billboardzie? No i pojawiło się to -> http://4.bp.blogspot.com/...320/banksy2.jpg Jednak co bardziej ogarnięci podważyli od razu wiarygodność tego, po czym okazało się, że to tylko organizatorzy chceili narobić hałasu.
Wiesz, ja zdaje sobie doskonale sprawę, że graffiti to też sztuka Jednak nie zdzierżę, po prostu nienawidzę, tego bezsensownego bazgrania po murach Warszawy, Nowego Światu, Starego Miasta. Nie rozumiem komu i jaką satysfakcję sprawia obrzydzanie swojego już i tak miejscami średnio ładnego miasta. W Warszawie też mamy specjalne miesjsce, gdzie grafficiarze mogą się wyżyć. Jest to mur wydzielający teren pod wyścigi konne, więc jest długi. Fajne robi wrażenie jak przejeżdża się tamtędy autobusem. Kilkakrotnie po prostu opadła mi szczę ka ze zdumienia Często trafiają się jakieś cuda. No i ma się zajęcie, jak się stoi w korku Może i się przejadę tam w najbliższym czasie, zrobić jakieś zdjęcia, to bym zapodała. Bo w necie jakoś marnie z tym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum