Wiem, że to nieodpowiedni czas, bo wszyscy skupiają się na wrześniowym koncercie. Ale zauważyłem, że nie ma tematu o anime ogólnie, to zakładam. Lubicie, nie ? Które tytuły oglądacie ?
Ja obecnie, jak widać po avatarze, Lucky Star łoję. Miazga.
_________________ Mięso też byś chciał? Żryj włosy z penisa!
Z tych co niedawno oglądałem polecam "Berserk"-to co ostatni odcinek robi z człowiekiem to jest poezja ! Tylko rada, zacznijcie oglądać od 2 odcinka i po ostatnim obejrzyjcie 1 - wiem co piszę. Polecam naprawdę.
I "Princess,Princess" jest nieziemsko dziwne a na swój sposób intrygujące.
jak byłam młodsza to lubiłam. teraz nie oglądam, bo ja w ogóle mało tv oglądam... ale anime i manga zawsze były dla mnie inspiracją gdy rysowałam uwielbiałam u nich te ogromne oczy.
_________________ Music is my religion and I believe in rock.
Dragon Ball to anime? Wow, nie wiedziałam. Teraz mogę mówić, że jednak jakieś anime oglądałam. Ba! Nawet uwielbiałam!
A propos anime, skoro ktoś się tym interesujecie, ktoś mi kiedyś opowiadał o jakimś anime, ale teraz nie pamiętam kto to a chętnie bym obejrzała bo ciekawie brzmiało - o jakimś notesie w którym są nazwiska ludzi co mają zginąć. Więcej szczegółów nie pamiętam, poza faktem, że mi się fabuła spodobała i chciałam b.obejrzeć
ale teraz nie pamiętam kto to a chętnie bym obejrzała bo ciekawie brzmiało - o jakimś notesie w którym są nazwiska ludzi co mają zginąć. Więcej szczegółów nie pamiętam, poza faktem, że mi się fabuła spodobała i chciałam b.obejrzeć
Death Note - nie dość, że oba openingi za muzykę mają J-Rock (i to najwyższej próby), to fabuła jest tak pojebana, że nikt nic nie wie momentami No i występuje jeszcze w DN najlepsza postać z wszystkich Anime japonii - L, mój osobisty idol ;p
kimberek napisał/a:
Dragon Ball to anime? Wow, nie wiedziałam.
Ej, serio ? ;p Przecież oczy mają mangowe itp jak mogłaś nie wiedzieć ? ;p
zastanawiam się, czy nie powinnam założyć osobnego wątku, ponieważ Manga to jednak komiks, rysunek, a nie film, ale ma to wiele wspólnego, więc...
chciałam dziś kupić ten kurs rysunku Manga, który tak namiętnie reklamują w tv. i? wszędzie wyprzedane nie sądziłam, że będzie się to cieszyło aż takim zainteresowaniem. na szczęście sympatyczna sprzedawczyni w jednym z Kolporterów obiecała odłożyć dla mnie jeden z drugiej zamówionej partii, która wynosi 2 egzemplarze - więcej w hurtowni juz nie ma!
_________________ Music is my religion and I believe in rock.
boskie. od siebie dodałabym jeszcze:
'ergo proxy' - klimatyczne, psychodeliczne, z mroczną ścieżką dźwiękową. nikt nie wie do końca, o co chodzi.
'le portrait de petit cossette' - psychodeliczny romans. nie bądźcie uprzedzeni do tego drugiego członu - sama nienawidzę romansideł, ale to jest najzwyczajniej ciekawe! składa się z 3 odcinków, każdy po 40 minut. do tego ucho pieści połączenie fortepianu i skrzypiec. nawiasem mówiąc, moja ulubiona ścieżka dźwiękowa. genialne kompozycje.
'blood +' - swego czasu oglądałam wszystko, co tylko było o wampirach, ale ta seria najbardziej wyryła się w mojej pamięci. wprost nie mogłam się oderwać od komputera, a po nocach zastanawiałam się, co będzie w następnym odcinku!
'vampire hunter d' - a to już pełnometrażówka. ma jeszzce jedną część - 'vampire hunter d: bloodlust'. pierwsza część pewnie tak samo stara jak ninja scroll, więc wiecie, czego się mniej więcej spodziewać.
'hellsing' - znowu wampiry. tym razem sposoby walki z nimi są jednak bardziej innowacyjne. niesamowita wprost kreacja alucarda. musicie to zobaczyć.
z anime, przy których nie trzeba się ani wysilać, ani myśleć, to oczywiście 'bleach' i 'naruto', choć wg mnie to raczej strata czasu. wciąga, ale lepiej już zobaczyć coś ambitniejszego w tym czasie. no i ta liczba odcinków, niczym 'moda na sukces'...
nie będę wypisywała więcej, bo i tak tego nie przeczytacie ;p
_________________ so hold on to your dreams
because your nightmares might seem like their own reality
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum