FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy
Rejestracja | Zaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: s!n
21-03-2009, 7:09
Akustyki - wasze propozycje
Autor Wiadomość
Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Znaków: 928725
Znaków/post: 269
Wysłany: 11-05-2007, 9:21    Akustyki - wasze propozycje

Jako że Papa Roach mają szansę wygrać w ankiecie AOL i tym samym będą prawdopodobnie nagrywać akustyczne wersje kilku swoich utworów (jak czytacie newsy na stronie to wiecie o czym mówię :p) proponuję żeby każdy z nas podał tu powiedzmy 4 tytuły, które chciałby usłyszeć w wersji właśnie akustycznej. Uwaga --> jeden z tych utworów ma być coverem innej kapeli :)

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Znaków: 768666
Znaków/post: 377
Wysłany: 11-05-2007, 9:50    

1. Singlular Indestructible Droid
2. Done With You
3. Do Or Die
4. Time And Time Again
5. She Loves Me Not
6. System of a Down - Vicinity Of Obscenity

pozwoliłem sobie na 5+1 bo naprawdę trudno się zdecydować... ;) Pewnie i tak wybiorą inne, co dopiero cover. ;)

~Marta 
VIP

Znaków: 702655
Znaków/post: 197
Wysłany: 11-05-2007, 11:36    

1. Decopression...
2. Take Me
3. World around you? ;p
4. Blood ;p

cover - Alice in Chains - Would?

Ciezko bylo, bo nic procz Decompression nie przychodzilo mi do glowy ;p

Filipo11 
Wierny słuchacz

Znaków: 83796
Znaków/post: 201
Wysłany: 13-05-2007, 10:26    

BH
BAAI
Infest? (nikt nie docenia jej piękna...)
no dobra... będę dobrym człowiekiem i dam jeszcze Okres Dekompresji, bo pasuje na akustyka

cover? myślę, że dobrym wyborem jest to, co sami chcieliby zcoverować, czyli Killing in the Name RATMa

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 15-05-2007, 12:36    

Papa Roach ponosi sromotną porażkę w tej ankiecie, więc od teraz ten temat to już tylko nasze gdybanie...

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Wysłany: 15-05-2007, 7:37    

Poszukałem i znalazłem forum o Paramore... dostęp do głównej części forum jest dostępny po zarejestrowaniu, więc zacytuję:

fan napisał/a:
wtf..at 7 pm paparoach had 38% and paramore had 36%. now at 9:30pm paparoach is at 44%..something fishy is going on

Post napisany niedługo po rozpoczęciu się głosowania. Jak widać ktoś oburzył się bo w 2,5h Papa Roach wskoczyli z 38% na 44%... Wtedy oddanych głosów było jeszcze tak mało, że ja sam wyklikałbym tę przewagę w 30 minut (w takim czasie zagłosuję 1000 razy a nawet nadgarstek nie zaboli). W każdym razie post sprowokował taką odpowiedź:

fan2 napisał/a:
It's called automated voting.

i

fan3 napisał/a:
Why would anyone want to watch papa roach do an acoustic session, they're bad enough as it is. I hate that whole P.O.D genre, its annoying as hell.

I could easily setup a script using clicksaver to keep voting again & again. I might set one up tomorrow and let it run all day.

No to mamy 1 bota.

fan2 napisał/a:
Go for it...if it's something you can post that a bunch of people can run, it's worth a shot...based on what I've read online, that seems to be how people always win this poll...

Tutaj zaznaczam, że fan2 jest ADMINISTRATOREM tego forum. Jak widać namawia przedmówcę do udostępnienia swojego bota innym fanom.

No to mamy x botów.

fan4 napisał/a:
what other programs apart from clicksaver is there that can do this?

Tutaj się dowiadujemy, że x botów im nie wystarcza... chcą więcej!

fan3 napisał/a:
Autorecorder, has a 30day trial, google it.

Fan3 znów wyciąga pomocną dłoń. Boty się rozmnażają...

Fan3 napisał/a:
Ok if you noticed we're only 1% behind and I'm sure that me scripting the 4 computers in my house to vote continuously is helping.

HERES WHAT YA DO

go here and download Autorecorder
http://www.brothersoft.co....oad_19893.html

Install the program and run it, it'll put itself in the bottom right screen in the tool bar.

Hit F10 and it'll bring up a box to name the file. Name it Paramore.txt or something.

Once you hit ok its recording, so vote a few times leaving enough space in between to ensure no screwups will go on. Note: THIS IS RECORDING YOUR MOUSE MOVEMENT.

When you're finished recording hit F11.

Then right click AR in your bottom right and hit options. Under repeat times type in a big number like 9999999.

Then when you're ready to start, make sure your screen was scrolled to the exact same spot and hit F9, choose paramore.txt, and off you go.

Tutaj się dowiadujemy, że Fan3 zainstalował swój programik na 4 komputerach... dalsza część postu to instrukcja dla innych oszustów...

~Marta 
VIP

Wysłany: 15-05-2007, 10:19    

Ej! To da się gdzieś zgłosić! Gdybyś upublicznił to co napisałes np na paparoachunit, to na pewno nie przeszłoby bez echa!

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 15-05-2007, 11:06    

No widzicie? A ja - administarator tego forum - napisałem w komentarzach "grajmy fair" :mrgreen: A wywiadu na wyłączność mi Jacoby i tak i tak nie udzieli ;p

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Wysłany: 15-05-2007, 11:22    

A potem napisałeś "to zostaw to na noc ;) " hihi

To ja może przedstawię swoje stanowisko w tej sprawie. Otóż uważam, że najlepiej by było gdyby każdy mógł oddać tylko jeden głos... już sam fakt, że jak ktoś chce to może siedzieć całą noc i głosować wydaje mi się niesprawiedliwy, a już w ogóle, jak robi to za niego program.

Na forum Paramore można przeczytać wypowiedzi fanów którzy zastanawiają się czy Paramore podoła wyzwaniu jakim jest udział w Sessions Under Cover... skoro mają wątpliwości to po co głosują? My wiemy, że dla Papa Roach to pryszcz... inni fani piszą, że 'cool' jest, że w ankiecie tak mało znana grupa jak Paramore wygrywa z taką potęgą (!) jak PR... No ja nie wiem czy to tak 'cool' wygrywać bo się oszukiwało...

W każdym razie ja uruchamiam swojego "bota" bo wiem, że gdyby nikt nie oszukiwał PR by wygrali w ankiecie. Wcale nie uważam, że to 'cool', po prostu im się należy.

A co do samego programu... to żaden bot nie jest :mrgreen: Niby nagrywa ruchy myszki a potem pozwala na ich automatyczne powtórzenie, ale... na moim sprzęcie przestaje działać jeśli nie przytrzymuję cały czas jakiegoś klawisza... zamiast klikać myszką będę musiał całą noc przytrzymywać spację.... To niby jest automat? :/ Dobra a teraz znajdę coś ciężkiego do położenia na klawiaturze i idę spać...

*pawka* 
Nowy słuchacz

Wysłany: 16-05-2007, 8:03    

No... masz racje :)

Hyhy ja wlozylem karteczke w klawiature i zablokowalem klawisze wiec caly czas jest wcisnieta spacja :P

I teraz jest remis....42% do 42% ;] albo juz wiecej prowadzimy??

Kowal 
Znawca
... do or die

Znaków: 182107
Znaków/post: 210
Wysłany: 16-05-2007, 5:20    

marta wywalils mojego posta?!

napisze raz jeszcze - jestem przeciwo nagrywaniu akustycznych wersji

~Marta 
VIP

Wysłany: 16-05-2007, 5:33    

Marta nic nie wywalała, bo nie było jej na forum od wczoraj (nie licząc tego, że weszłam teraz dosłownie przed chwilą ;p ).

I ja również uważam, że powinno się oddawać tylko jeden głos.

Archon 
Administrator

Znaków: 565623
Znaków/post: 326
Wysłany: 16-05-2007, 10:12    

Ale porażka te głosowanie. Jakaś zorganizowania grupa fanów jakiegoś zespołu maniakalnie nabija sobie posty. Żadnych zabezpieczeń, nic. :|

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Wysłany: 17-05-2007, 1:02    

Ale jak wyobrażasz sobie takie zabezpieczenia? To już by musiało być nie zabezpieczenie tylko limit. Niby jak mają sprawdzić czy sam dodajesz te głosy czy nie? Może pawka siedział przy kompie całą noc i głosował? ;)

Ostatnio szukałem czegoś na google łącząc sie z telefonu, wyniki mnie nie satysfakcjonowały to doszedłem do 29 strony... po naciśnięciu "Następna" zamiast 30 na ekranie telefonu wyskoczył mi komunikat 403 Forbidden oraz informacja, że moje zapytania wyglądają jak automatycznie generowane przez jakiś skrypt, a mój "komputer" prawdopodobnie jest zawirusowany. O takie zabezpieczenia chodzi? ;)

Wracając do tematu akustyków, (i tak to tylko nasze gdybania, bo nawet jeśli wygrają to pewnie nie wybiorą tego co byśmy chcieli :P ) to chciałbym usłyszeć akustyczną wersję czegoś starszego... July byłoby w sam raz. :)

Filipo11 
Wierny słuchacz

Znaków: 83796
Znaków/post: 201
Wysłany: 17-05-2007, 2:20    

Ja się tam nie znam tak dobrze na tych starszych piosenkach... A może Walkin Through Barbed Wire?

Co do tego AOL to nawet gdyby był limit jednego głosu na osobę to wystarczyłoby wyczyścić cache i/lub wyczyścić cookies i/lub mieć program HideIP i/lub mieć program IPChanger i/lub mieć zmienne IP (to chyba Neostrada), z tego co wiem... ;]

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 18-05-2007, 12:26    

Ale to stwarza już pewne problemy i więcej trzeba włożyć w to roboty, więc 90% super fanom Paramore pewnie by się nie chciało w to bawić :p

A głosowanie powinno odbyć się przez tradycyjną pocztę! :D

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Wysłany: 18-05-2007, 10:38    

Tak stwarza pewne problemy... ale wtedy każdy jeden głos staje się o wiele więcej warty! (byłoby to samo co teraz, tylko mniejsza ilość głosów total.)

OK. Zamawiam ciężarówkę kopert... :>

BTW: Jak napisałeś Mikez komentarz o tym dlaczego Say Anything włączyło się do waliki to pomyślałem sobie, że losowa kolejność zespołów na liście chyba załatwiłaby problem. ;]

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 18-05-2007, 10:42    

No to jest jakiś pomysł ;)

s!n 
Moderator
I am the enemy.

Wysłany: 22-05-2007, 10:34    

Ciekawe czy PR sami zrezygnowali czy zostali "wyrzuceni"... prawdopodobne obie wersje, chociaż nie dziwiłbym się im gdyby sami zrezygnowali...

Mikez 
Administrator
...ma zawsze rację!

Wysłany: 23-05-2007, 1:07    

sin napisał/a:
Ciekawe czy PR sami zrezygnowali czy zostali "wyrzuceni"... prawdopodobne obie wersje,

Hmm, to jakby to miało wyglądać?

AOL: Niestety, zostaliście usunięci z ankiety.
PR: To my chyba zrezygujemy...
:mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi