FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy
Rejestracja | Zaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
AFI
Autor Wiadomość
XsayuriX
Okazjonalny słuchacz

Wysłany: 11-11-2006, 5:32    AFI

AFI (A Fire Inside) to kwartet
(Davey Havok - wokal,
Jade Puget - gitara,
Hunter - bas
Adam Carson - perkusja),
założony ponad 10 lat temu w Kalifornii. Grają mroczną, introspektywną muzykę, w której słychać zarówno inspirację The Cure, jak i wpływy death-rocka spod znaku Minor Threat, hardcoru czy The Ramones. Umiejętność łączenia hałaśliwej agresji z melancholijnymi melodiami przysporzyła im wielu fanów. Zdobywali ich głównie za pomocą swoich koncertów - jak sami przyznają "...koncerty zawsze były dla nas najważniejsze. Naszą bazę fanów stworzyliśmy w oparciu o występy na żywo".

Mówi Davey Havok: "Kiedy grasz muzykę w stylu, który tak naprawdę nie pasuje nikomu, podejmujesz ryzyko, że nikogo nie przyciągniesz. Rzucasz ludziom wyzwanie, aby opuścili swoje nisze i porzucili wyobrażenie o tym, co lubią i do czego się przyzwyczaili. Na szczęście jest wielu ludzi, którzy nie zwracają uwagi na styl - po prostu koncentrują się na muzyce i akceptują nas takich, jacy jesteśmy. Dlatego mamy fanów wśród przedstawicieli przeróżnych subkultur - skate'ów, nawiedzonych dzieciaków, punk-rockerów, metalowców, studentów college'ów, hardcorowców, itp." (universalmusic.pl)

ode mnie: to co wyżej napisało mówi samo za siebie...
dodam że zespół naprawde mi się podoba.. grają dobrą muzyke wartą zauważenia ;)

KaMcIa
Okazjonalny słuchacz

Wysłany: 11-11-2006, 9:22    

Zdarza mi sie posłuchac czasami. Mam takie chwile. Przede wszystkim, to co lubie w tym zespole, to perkusja. Wiem, dziwne, aczkolwiek mi sie podoba. Mocne dzwięki, dające o sobie znac prawie w kazdej piosence. Gdy sie wsłuchacie możecie zauważyć to, o czym ja staram sie teraz tu napisać. (szczególnie w piosence "The Hanging Garden"). A jedna z piosenek, której przyjemnie jest posłuchac to: "Morningstar". Jednak czasami mam wrażenie, ze niepotrafię znaleźć w tym zespole rytmu... Perkusji sie nie czepiam, ale drazni mnie gitara. Wokal nie jest taki zły, jednak momentami mógłby zaspiewac troche inaczej. Ale piosenka "Morningstar", jest naprawde taka...inna.

XsayuriX
Okazjonalny słuchacz

Wysłany: 12-11-2006, 12:57    

a ja myślałąm że właśnie Tobie się będzie podobać ten zespół ;) wymieniłas go chyba jako drugi ;)

KaMcIa
Okazjonalny słuchacz

Wysłany: 12-11-2006, 10:44    

Tak, zespół znam juz dosyc długo. Słucham czasami. I przeciez nie napisałam,ze go nie lubie :wink: Po prostu drażni mnie gitara w niektórych piosenkach, a wokal czasami dziwnie brzmi... Jednak perkusja... :roll: Nie będe sie ponownie powtarzać... Ale osoby, które go nie znają mogą sie zniechęcić do niego, jak trafią akurat na jakąs "nienajlepsza piosenkę"... A podałas jakies piosenki najlepsze według Ciebie?? Mi sie podoba "Morningstar" :D

XsayuriX
Okazjonalny słuchacz

Wysłany: 12-11-2006, 11:36    

tez zauażyłam że często lepsze są zespoły zanim przeszły jakąś miane... w przypadku AFi nie wiem jak to jest... może dlatego że ich lubie słuchać to nie przeszkadza mi nic ;)
w przypadku papa roach jest tak samo. dużo osób twierdzi że zmieniając wizerunek pogorszył się stan ich muzyki... a fanom to nie przeszkadza :lol:
kamcia tak moge powiedzieć że podoba mi się not grey girl, days of the phoenix... ;)

mRoK
Nowy słuchacz

Wysłany: 15-11-2006, 5:02    

Fajna kapela...
mam jedna płytke plus z parenasie(paredziesiat) mp3 :wink:
Naprawde fajna kapela(choc trohe wyglad kapeli jets denerwujay :P :roll: )
jakby ktos nie iwedział wg.wielu oni graja EMO punk :wink:

KaMcIa
Okazjonalny słuchacz

Wysłany: 16-11-2006, 9:51    

Ja, jeżeli o zespoły chodzi to staram sie nie zwracac uwagi na wygląd... Oczywiscie, ze czasami bierze sie image pod uwage, ale wazniejsza jest muzyka... AFI mozna zaliczyć do punk rocka, jednak mRoK masz racje, ze bardziej pasuje tu styl Emo.

ezwu
Nowy słuchacz

Wysłany: 02-12-2006, 1:25    

zobaczyłem kilka razy klipa do Miss Murder i ściągnąłem sobie płytke całą i muszę stwierdzić że zespół gra całkiem spoko muze

Mery
Nowy słuchacz

Wysłany: 17-12-2006, 12:31    

Ej no ja też słyszałam ostatnią piosenke spodobała mi się "love like winter" i bardzo pozytywne wrażenia z tego numerku:) i ta pierwsza odrazu mnie się spodobał bardzo pozytywne wrażenia:) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

ultramega
Nowy słuchacz

Wysłany: 18-12-2006, 8:36    

Irytuje mnie głos wokalisty, więc nie słucham :lol:
Ale znam ich z coverów Misfits. Duży plus mają, bo wiedzą co dobre ;)

The Sick 
Okazjonalny słuchacz
...

Wysłany: 20-08-2007, 11:50    

Pierwszy kontakt z AFI miałem na 4Funie z Miss Murder. Nie powiem, utwór baaardzo mi się spodobał więc ściągnąłem sobie całego Decemberunderground. I tu przyszedł nieoczekiwany zawód...Pierwsze przesłuchanie i stwierdzenie, co ta płyta robi na moim kompie...Prelude i wyżej wspomniana Miss Murder są świetne, dobre jest Love Like Winter, a o reszcie pragnę jak najszybciej zapomnieć xD Jednak, że ja z natury uparty jestem to spytałem się kolegi co słucha AFI, co byłoby dobre z ich starszych wydawnictw, polecił mi Black Sails In The Sunset i to jest na prawdę jedna z lepszych płyt jakich dane mi było słuchać. Poźniej przyszedł czas na równie dobre, ale nieco bardziej emowate, choć w dlaszym ciągu pociągające Sing The Sorrow. Te 2 płyty na prawdę przypadły mi do gustu i za nie szanuje jak najbardziej Havoca i spółkę. Podsumowanie tego zawiłego posta: Grali świetnego mrocznego punk'a wylądowali w końcu na EMO, co nie wyszło im na zdrowie, przynajmniej w moich oczach.

Melu 
Okazjonalny słuchacz

Wysłany: 24-08-2007, 12:47    

A ja polecam:

Kiss And Control
Miss Murder
Rabbits Are Roadkill On Route 37
The killing Lights
Endlessly, She Said

Generalnie mam całą dyskografię ale nie znam albumów bo mam je pomieszane. Przesłuchałem może 10%. AFI - warte polecenia jest kilka kawałków, całość to już tak średnio (przez wokal).

Delia $haddix 
Wierny słuchacz
tytuł był za długi

Znaków: 80236
Znaków/post: 194
Wysłany: 22-12-2007, 10:41    

podoba mi się 'the leaving song', więcej nie słyszałam od nich xD

paparoachfan 
Okazjonalny słuchacz
paparoachfan

Znaków: 22331
Znaków/post: 223
Wysłany: 22-12-2007, 11:25    

Osobiście podoba mi się, słucham ich na moim mp4. Przesłuchałam tylko album z 2006 roku, ale obiecuję się poprawic :) Ogółem lubię ich twórczość :)
If you are willing to believe!"

The Sick 
Okazjonalny słuchacz
...

Wysłany: 26-12-2007, 6:09    

IMO nie można mówić o lubieniu czy też nie twórczości danego zespołu jeśli zna się jedną z siedmiu płyt...ale to moje skromne zdanie... xD Ja ostatnio katuje się kawałkiem A Single Second...boski...:)

Niqe 
Nowy słuchacz

Wysłany: 03-10-2009, 2:00    

Od początku istnienia zespołu do teraz byli niezawodni, ale do ostatniej płyty (Crash Love, 2009) nie potrafię się przekonać. Ona jest taka nie w ich stylu ><

Gacus_s 
Sympatyk
I am an instigator.

Znaków: 33538
Znaków/post: 192
Wysłany: 22-04-2010, 2:20    

AFI, 21.04.2010, Stodoła, Warszawa.

Było FENOMENALNIE! Energia zespołu rozniosła Stodołę, udzieliła się każdemu; szał na widowni, wszyscy śpiewali, zagrali dwa mega bisy, wywołane naszym wyczekiwaniem i wrzaskiem! Łącznie usłyszeliśmy 17 piosenek. I wyszła akcja ze świetlikami na piosence 'On the Arrow', widać było, że zespół został pozytywnie zaskoczony.
Było spotkanie z zespołem, jednakże się nie załapałam:/ dojazd był tym razem kiepski. Ale, mam pokoncertowy autograf Adama :D
I choć początkowo się na to nie zapowiadało, przyszło dużo ludzi, z czego jestem niezwykle dumna :]

'You are fucking awesome!'
'Our fans in Poland are truly amazing! Thanks for making tonight's show so great for us!'

'Papa Roach! What?! Papa Roach! What?! Papa Roach!'11.
___
Papa Roach Project

Odpowiedz do tematu