Pragnę za wszelką cenę odwrócić Waszą uwagę od koncertu, więc tworzę tematy
A tak na serio.
Oglądał ktoś film? Bo film filmem - był świetny. Klimat cudowny, fantastyczna scenografia, b. dobrze oddany świat, w którym dzieje się akcja.
Ale! Czy ktoś czytał książkę? Polecam, polecam, polecam! Jest masakrycznie fantastyczna, no po prostu horror szoł! Jedyna w swoim rodzaju, gdyż autor wymyślił sobie... hmm... slang, którym bohaterowie i młodzież się posługuje. Na pewno była niesamowicie ciężka do przetłumaczenia, a jednak wyszło świetnie. Są dwie wersje książki, tzw. A i R. R to wersja polsko-rosyjska (slang przetłumaczony na rosyjski), a wersja A jest polsko- angielska. Ja czytałam R, co prawda niedawno dowiedziałam się, że istnieje w ogóle jakaś inna, ale już się na nią czaję. Książka na początku jest dość ciężka, bo ma się wrażenie, że czyta się w zupełnie innym języku, często trzeba sięgać do słowniczka z tyłu książki, ale jak się juz wkręciiiii... to nic tylko czytać się chce
Gorąco polecam, tym co ambitniejszym i lubiącym wyzwania lingwistyczne
Przeczytałem książkę, obejrzałem film a także sztukę we wrocławskim teatrze współczesnym. Jak dla mnie te wszystkie trzy rzeczy były świetne, chociaż książka góruje. Świetnie porusza problem moralności a pranie mózgu głównego bohatera, w wersji teatralnej, to dla mnie czysty majstersztyk.
Skoro Marta mówi, że film dobry to obejrze tzn już od dawna mam taki zamiar, ale najpierw przeczytam książke.
Odnośnie Lśnienia jak na moje oko ksiązka milion razy lepsza niż film, i ta irytująca Duvall którą miałam ochotę strzelić z liścia za każdym razem jak otwierała paszcze.
Przeczytałem książkę, obejrzałem film a także sztukę we wrocławskim teatrze współczesnym. Jak dla mnie te wszystkie trzy rzeczy były świetne, chociaż książka góruje. Świetnie porusza problem moralności a pranie mózgu głównego bohatera, w wersji teatralnej, to dla mnie czysty majstersztyk.
Ooo ja też bym chciała tą sztukę zobaczyć... Chociaż opinie były mocno podzielone... większości się nie za bardzo podobała.
_________________ "You guys are heart, you guys are soul, you guys are Papa Roach's spirit." - J. Shaddix, 27.09.2009, Warsaw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum