muszę przyznać, ze po obejżeniu 'halloween' przeszła mi całkowicie ochota na chodzenie do kina na jakiekolwiek horrory(nie ma to jak człowiek-stal, którego nie zabił upadek z balkonu, 10 kulek w plecy, itp. dopiero drobna dziewczyna go dobiła, ale skoro będzie 2 część, tzn. że przeżył...). ale postanowiłam zaryzykować, i poszłam na '1408'. choć film nie był straszny, to bardzo podobała mi się grafika, i artystyczność tych wszystkich obrazów... w ogóle cała koncepcja była bardzo fajna. widział ktoś?
_________________ so hold on to your dreams
because your nightmares might seem like their own reality
Ja widziałem, obie wersje (kinową i reżyserską, które oprócz paru szczegółów różnią się zakończeniem). Film mi się podobał, nawet bardzo - to jeden z lepszych thrillero-horrorow ostatnich lat (w wersji kinowej - reżyserska ma dużo gorsze zakończenie).
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
bardzo podobała mi się grafika, i artystyczność tych wszystkich obrazów...
Zawsze mnie to fascynowało w filmach i choćby ze względu na oprawe graficzną mógłbym iścn a jakiś film.
To obejrzyj sobie "Źródło" jeśli jeszcze nie widziałeś. Chociażby dla samej oprawy graficznej warto film Aronofsky'ego zobaczyć, choć dla mnie momentami był jednak nieco przerysowany...
_________________ [this reality is really just a fucked up dream]
A czy ktoś czytał książke? Bo chciałam najpierw przeczytać (lubie sobie porównać w kolejności książka->ekranizacja), a poźniej obejrzec film. Tylko nie wiem czy warto bo fanem czytania zdecydowanie nie jestem. Chociaz niby nie byle kto ją napisał, ale może to ta z tych gorszych?
Opowiadanie? A zdawało mi się, że jak gdzieś reklamowali film to było mowa o nakręconym na podstawie powieści King'a. W każdym bądź razie którsze-lepiej dla mnie . Pozostaje tylko jakoś to opowiadanie zdobyć...
Film jest masakrycznie zakręcony, ale pomimo to oglądałem go cały czas z taką samą uwagą ( 2 w nocy była, sam w mieszkaniu, uwierzcie mi, wtedy moż na sie zacząć bać ). Nawet jeśli to nie była by ta 2 w nocy, to było pare momentów w których można się przestraszyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum